Címlap

2009 és 2010 német levegős hőszivattyú újdonságai!


Az eddig általunk legtöbbet betervezett és telepített különféle hőszivattyúk a német Dimplex gyár termékei közül kerültek ki. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a gyártó palettáján megtalálhatóak a világ élvonalába tartozó készülékek is.

Tavaly mutatkozott be az új LA..TU típusjelzésű levegő-víz hőszivattyú család. A módosított ventilátorlapátozásnak, a fordulatszámcsökkentésnek és az új belépőél kiképzésnek köszönhetően rendkívül halk üzem valósítható meg. A megnövelt felületű elpárologtató eredménye, hogy a levegős hőszivattyúknál kritikus COP értéket is számottevően sikerült növelni abban a téli külsőhőmérséklet tartományban, amely a leginkább jellemző a mi éghajlatunkra.

A család két legkisebb tagja, az LA 9TU és az LA 12TU egyfokozatúak, azaz egy kompresszorral rendelkeznek, a nagyobb teljesítményűek (LA 17TU, LA 25TU, LA 40TU) már két kompresszort kaptak. A sorozat egyetlen hűteni is képes tagja az LA 35TUR+, mely szintén két kompresszoros. A hűtés mellett különleges tulajdonsága, hogy egy kiegészítő hőcserélőnek köszönhetően lehetőség van a hulladékhő visszanyerésére is. Ez azt jelenti, hogy amikor nyáron a hőszivattyú a lakást hűti, akkor az onnan elvont hőt nem egyből a szabadba fújja ki, hanem ha szükséges, akkor ezt a használati melegvíz fűtésére vagy a medence fűtésére fordítja. Azaz a lakás hűtése esetén ingyen készül a HMV vagy ingyen melegszik a medence.

2010. júniusától rendelhető az LA..TU család új csúcsteljesítményű tagja, az LA 60TU! Ez a hőszivattyú szintén két kompresszoros, de a ventilátora a többitől eltérően radiális kialakítású, hogy a nagy szállított légmennyiség mellett is biztosított legyen a csendes üzem.

Minden LA..TU sorozatú hőszivattyú beépített hőmennyiségmérővel rendelkezik, mely külön számolja a fűtésre és a használati melegvíz előállításra kiadott energiát. Továbbá mindegyik készülék hozzákapcsolható épületfelügyelethez vagy ellátható internetes távfelügyeleti/beavatkozó modullal.

Az első magyarországi LA 40TU már működik Budapesten, megtekintés itt: társasház, Budapest

Online üzemi paramétereinek elérése: innen

nagyítás
nagyítás
nagyítás
nagyítás
nagyítás
nagyítás
nagyítás

 
off white shoes outlet off white shoes outlet off white shoes outlet off white shoes outlet off white shoes outlet off white shoes outlet Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack supreme outlet online supreme outlet online supreme outlet online supreme outlet online supreme outlet online supreme outlet online stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet cheap oil paintings cheap oil paintings online discount oil paintings cheap oil paintings cheap oil paintings online discount oil paintings cheap oil paintings oil paintings for sale discount canvas art prints large canvas art prints oil paintings for sale oil paintings reproductions authentic nfl jerseys supreme outlet online off white shoes off white shoes outlet fjallraven kanken outlet fjallraven backpack sale mcm outlet online oil paintings great big canvas pop canvas art large canvas art prints